ПРОГНОЗА ЗА ПЛАНИНИТЕ

СОФИЯ

Алеко
aleko
28°C
към 12 часа
Вятър: слаб
Време: слънчево/ясно
Утре

За днес

Време: слънчево/ясно

Прогноза: Min 19°C / Max 37°C

През ноща

През нощта

Време: 

Прогноза: °C


Днес дневните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса.
Ще има купеста облачност, по-значителна след обяд, когато на места над западната половина от страната и около планините ще превали краткотрайно.
Привечер и през нощта срещу петък явленията над западната половина на страната ще стихнат, но атмосферата ще се лабилизира на изток и още преди полунощ срещу петък над североизточните райони, а до сутринта над по-голямата част от Източна България ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и  на много места там ще има гръмотевични бури, като не са изключени и локални градушки.

Минималните температури в петък ще бъдат без съществена промяна, от 8 до 13 градуса.

През деня над Източна България с умерен и временно силен север-североизточен вятър ще прониква по-хладен въздух и температурите там ще се понижат чувствително: от 11-12 до 14 градуса.
Над крайните западни райони дневните стойности ще бъдат до 18-22 градуса.
Облачността ще бъде значителна, но предимно средна и  висока.

В събота в повечето райони  ще бъде предимно слънчево. Вятърът в източните райони ще отслабне  и  ще се ориентира от северозапад. 
Минималните температури ще са от 4 до 10 градуса  и  на места в по-високите затворени котловини на Западна България не е изключено образуването на слаби слани.
Дневните стойности ще бъдат от 17 до 22 градуса.

В неделя ще започне повишение на температурите. Минималните ще бъдат от 7 до 12 градуса, а дневните от 21 до 26.
Ще бъде слънчево и сухо - приятно време както за излети в планините, така и за прекарване на свободното време на открито.
 В Дунавската рав нина ще духа слаб западен вятър.

В понеделник температурите през деня слабо ще се понижат и ще бъдат от 19 до 24 градуса.
Ще се развива купеста облачност, но  слаби краткотрайни валежи са възможни само в отделни планински места, най-вече около Централния Балкан.

Във вторник отново ще бъде доста топло, с температури от 22 до 27 градуса, но атмосферата над планините на Западна България ще бъде по-нестабилна и около Стара планина и Рило-Родопската област ще превали краткотрайно, придружено и от гръмотевици.

10 дневна прогноза

Синоптични карти